Edukativna radionica Udruge Životna linija „Uspjeh“ u sklopu projekta ODABRALI TATE

U utorak 18.01. u 20:00 sati u MO Horvati Srednjaci, Horvaćanska cesta 54, Ines Kovačić iz Udruge Životna linija (partner u projektu) održala je petu edukativna radionicu pod nazivom „Uspjeh“ u sklopu projekta „ODABRALI TATE – ravnopravno roditeljstvo najbolji interes djece“.
Na početku radionice definirao se pojam uspjeha kao dostignuće cilja, povoljan ishod čega, no reklo se i da je definicija jako individualna te da je svatko u želji za ostvarenjem uspjeha, prvo treba definirati sam. Već kod tog prvog koraka treba biti oprezan jer smo često skloni preuzeti društveno i opće prihvaćena mišljenja što je uspjeh.
Nakon toga slijedi postavljanje ciljeva koji bi trebali biti realni i ostvarivi, a u cijelom procesu trebamo preuzimati odgovornost za vlastite postupke i ne kriviti druge za eventualne greške ili poteškoće. Trebamo biti svjesni svojih slabosti, ne sramiti ih se ili ih skrivati, već na istima raditi. Naravno da je motivacija jako bitna, no i upornost. Dobro je pitati se što ja mogu učiniti, a ne očekivati od drugih.
Isto tako može se dogoditi da podsvjesno mislimo da uspjeh nismo zaslužili pa nam je do istog i teško doći. Zato je jako bitan rad na sebi, upoznavanje sebe i osobnih vrijednosti, svojih slabosti i nesigurnosti, jakih strana, zrelosti i nezrelosti, prihvaćanju sebe i drugih. Zaključilo se kako je za uspjeh bitno zadovoljstvo, to jest tek kad smo zadovoljni možemo reći da smo postigli uspjeh.