Grupa podrške – projekt “ODABRALI TATE – budućnost djece”

U utorak 20. prosinca 2022. u 20:00 sati u MO Horvati Srednjaci, Horvaćanska cesta 54, Ines Kovačić iz Udruge Životna linija (partner u projektu) održala je grupu podrške u sklopu projekta „ODABRALI TATE – budućnost djece“.

Ines Kovačić je diplomirana sociologinja i profesorica sociologije, članica je Instituta za grupnu analizu, psihoterapeut u superviziji, ujedno i dopredsjednica Udruge Životna linija. Udruga se bavi širenjem svijesti o problemu suicida i depresije, prevencijom istih i općim jačanjem mentalnog zdravlja u Republici Hrvatskoj.

Kako je u blagdansko vrijeme nekako posebno teško biti udaljen od članova obitelji, svoje djece, unuka, na grupi podrške se od prve minute razvila otvorena i zanimljiva rasprava. Korisnici koji su već dugo u Udruzi, spremno su i rado pomagali onima koji su došli po prvi put. Na grupi su se okupili tate, mame, bake i svi su imali različite probleme, a na kraju opet jako slične i iste, a to je nemogućnost ostvarivanja prava i viđanja svoje djece i unuka. Kako se osjećaju, nose sa svim problemima, emocionalnim usponima i padovima, spremno su dijelili, dok su im voditeljica grupe i ostali članovi bez zadrške pomagali. Kako bi imali dovoljno snage nositi se sa svim problemima i procesima koji im još prethode, grupe podrške su izrazito važne jer na njima imaju prilike proraditi trenutne situacije i emocionalno ojačati.

Zato i ovoga puta pozivamo sve da se slobodno odazivaju na iste, čak i ako nisu spremni dijeliti osobna iskustva, jer već samo slušajući druge, mogu doći do novih spoznaja koje im mogu olakšati.