Grupa podrške – projekt “ODABRALI TATE – budućnost djece”

U utorak 27. rujna 2022. u 20:00 sati u MO Horvati Srednjaci, Horvaćanska cesta 54, naša Ines Kovačić, dopredsjednica Udruge Živtna linija, održala je prvu grupu podrške u sklopu projekta „ODABRALI TATE – budućnost djece“.
Na početku je sve prisutne pozdravila Melita Požgaj, voditeljica projekta te tajnica Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo.
Grupa podrške je okupila znatan broj korisnika s različitim problemima. Oni su odmah spremno dijelili svoja iskustva, nedoumice, poteškoće vezane uz situacije koje im se događaju i pomagali si međusobno. Nabrojano i jest glavni cilj i svrha grupa podrške. One bi s vremenom trebale svim korisnicima postati „sigurna mjesta“ gdje će se moći rasteretiti, pričati o osjećajima, pomoći drugima jer se na taj način pomaže drugoj osobi, ali i samome sebi. To je samo jedna od zrelih obrana, uz sve ostale koje će moći usvojiti kroz grupe podrške koje slijede.
Kroz grupe podrške radi se na emocionalnom osnaživanju, podršci, samopouzdanju, komunikaciji, proradi osjećaja i iskustava, razrješavanjem trauma, odnosima, osobnom rastu, razmjeni iskustava i pomoći pri svim poteškoćama koje se pojavljuju uslijed razvoda braka koji intenzivno emocionalno djeluje i na roditelje i djecu.

https://ravnopravno-roditeljstvo.com/blog/odabrali-tate-grupa-podrske