Tribina: Ima li dovoljno humanosti i empatije u Hrvatskoj?

Povodom Svjetskog dana socijalne pravde Udruga Životna linija i Društvo za kulturnu suradnju Perun organiziraju tribinu pod nazivom „Ima li dovoljno humanosti i empatije u Hrvatskoj? – Nacionalna/politička tolerancija i socijalna pravda u RH“.
Tribina će se održati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5 u Zagrebu, 20. veljače 2020. godine (Svjetski dan socijalne pravde), s početkom u 19.30 sati.
Govornici na tribini bit će ugledne osobe iz hrvatskog intelektualnog i političkog života.

Svjetski dan socijalne pravde

**O Svjetskom danu socijalne pravde:
Obilježava se 20. veljače na inicijativu Ujedinjenih naroda i u suradnji s Međunarodnom organizacijom rada, radi širenja svijesti o potrebi prevencije siromaštva, socijalne isključenosti, nezaposlenosti i ostalih oblika socijalne nejednakosti.

***Situacija u Republici Hrvatskoj:
– otprilike 1.014.000 osoba u Republici Hrvatskoj živi u riziku od siromaštva ili socijalne isključenosti (24,8% stanovništva)
– od toga ih je oko 350.600 u teškoj materijalnoj deprivaciji, a oko 313.000 živi u kućanstvu koje si nije u mogućnosti priuštiti adekvatno grijanje u najhladnijim mjesecima
– oko 2.091.000 osoba u Hrvatskoj živi u kućanstvima koja si nisu u mogućnosti priuštiti tjedan dana godišnjeg odmora izvan kuće
(aktualni podaci Državnog zavoda za statistiku iz 2020. godine)