Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo provodi projekt “ODABRALI TATE ” – ravnopravno roditeljstvo najbolji interes djece

Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo od 01.09.2021. do 30.06.2022. provodi projekt “ODABRALI TATE ” – ravnopravno roditeljstvo najbolji interes djece. 

Naša je Udruga partner projekta.

Prva radionica ‘Ravnopravno roditeljstvo’ i službeno predstavljanje projekta održat će se u petak 03.09.2021. od 17 do 19 sati u prostorijama MO Horvati Srednjaci, Horvaćanska cesta 54. održat će se u  Vodit će ju Oliver Čanić, a roditelji će saznati što je to ravnopravno roditeljstvo, koje su njegove prednosti, pozitivne prakse drugih zemalja i kako ga ostvariti u Hrvatskoj.

U utorak 14.09.2021. u 20 sati edukativnu radionicu održat će Ines Kovačić iz Udruge Životna linija.

U petak 24.09.2021. u 17 sati sastat će se grupa podrške gdje će polaznicima psihosocijalnu pomoć pružiti Bojan Klapčić.

U 10 mjeseci održat će se:

  • 10 radionica savjetovanja Olivera Čanića, predsjednika Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo koji je u dosadašnjih 12 godina postojanja Udruge izravna i nemjerljiva savjetodavna pomoć.
  • 10 radionica grupe podrške Bojana Klapčića, diplomiranog psihologa.
  • 10 edukativnih radionica Ines Kovačić, diplomirane sociologinje i profesorice sociologije, s iskustvom u psihoanalizi i grupnoj analizi (grupnoj analitičkoj psihoterapiji) koja nam dolazi iz Udruge Životna linija (partner u projektu).
  • Postavljanje 10 info. točaka u knjižnicama, vrtićima i školama s informacijama o projektu ‘ODABRALI TATE’.
  • Pružanje svakodnevne savjetodavne pomoći putem mailova, telefona te kroz individualne i grupne sastanke.
  • U izvođenju projekta bit će uključeno najmanje 40 volontera, a koordinator je Zvonko Grgec, član Udruge i dobitnik volonterskog Oskara za 2020. godinu.
  • Organizirat će se 2 izleta ( Jarun ili Bundek) kao samopomoć korisnicima.
  • Organizirat će se obilježavanje Dana očeva i Dana obitelji uz suradnju sa partnerima i volonterima.
  • Organizirat će se završna konferencija u obliku stručne tribine uz prikazivanje spota i suradnju svih partnera i volontera.

Nizom aktivnosti pružit će se pomoć očevima da osvijeste svoju ulogu u roditeljstvu, da kao ravnopravni roditelj mogu i trebaju sudjelovati u životu svoga djeteta, a pružit će se pomoć i podrška u poboljšanju odnosa među samim roditeljima.

Projekt se provodi na području Zagreba i Zagrebačke županije, no pružit će se i savjetodavna pomoć i podrška očevima u cijeloj Hrvatskoj putem mailova i telefonom.

Projekt je financirao Središnji državni ureda za demografiju i mlade u sklopu njihovog Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2021. godinu.