Promocija projekta BAKU I DJEDA SVAKO DIJETE TREBA

U petak 10.11.2023. u 17:00 sati u MO Horvati Srednjaci održana je promocija projekta “Baku i djeda svako dijete treba”.

Nakon pozdravnog kratkog govora tajnice i voditeljice projekta gđe. Melite Požgaj, sve prisutne pozdravile su Ines Kovačić, dipl. sociologinja, prof. soc. i grupni terapeut, dopredsjednica Udruge Životna linija te gđa. Snježana Štefanac, članica udruge CENTAR DO, obje predstavnice Udruga koje su partneri u projektu.

Cilj projekta je unapređenje i zaštita prava djece, osnaživanje kapaciteta i podrška obitelji, zaštita prava i poboljšanje kvalitete života osoba starije životne dobi te poticanje volonterstva. Traje od 01.10.20213. do 29.02.2024. godine.

Pomoć koja će se pružati :

  • Savjetodavna pomoć – Oliver Čanić, predsjednik HURR-a
  • Psihosocijalna pomoć – psiholog Bojan Klapčić
  • Grupe podrške – dipl. sociologinja i grupni terapeut Ines Kovačić, Udruga Životna linija
  • Kreativne radionice tai chi chuan – Boro Ranitović, predsjednik udruge CENTAR DO

Voditeljica projekta je Melita Požgaj, dugogodišnja volonterka i tajnica HURR-a.
O važnosti oba roditelja i bliskih srodnika, posebno baka i djedova u odgoju djece i o ravnopravnom roditeljstvu postoji niz istraživanja. Zajednički odgoj kroz aktivno sudjelovanje oba roditelja te djedova i baka – stvara sretniju djecu koja kasnije izrastaju u zdrave i psihički stabilne osobe.
Prvu radionicu projekta održao je psiholog Bojan Klapčić na temu „Glavni problemi i izazovi odnosa baka i djedova i unuka danas“.
Projekt “BAKU I DJEDA SVAKO DIJETE TREBA” provodi se uz financijsku podršku Grada Zagreba.
Sve radionice u sklopu projekta, kao i individualna i grupna savjetodavna pomoć su besplatni.

Izvor: https://ravnopravno-roditeljstvo.com/