U sklopu projekta „ODABRALI TATE“ održana je prva radionica Udruge Životna linija

U sklopu projekta „ODABRALI TATE – ravnopravno roditeljstvo najbolji interes djece” 14.09.2021. u MO Horvati Srednjaci, Horvaćanska cesta 54 održala se prva edukativna radionica Udruge Životna linija (partner u projektu) pod nazivom „Emocionalno osnaživanje i upoznavanje s tehnikama nošenja sa stresom“.
Tajnica Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo i voditeljica projekta Melita Požgaj na početku je pozdravila sve prisutne, ponovila osnovne informacije o projektu te najavila voditeljicu radionice.
Ines Kovačić, izvoditeljica radionice zahvalila je sudionicima na dolasku, predstavila Udrugu Životna linija koja pruža podršku depresivnim i sucidalnim osobama, te je jedna od tri najjače uduge u Republici Hrvatskoj na području mentalnog zdravlja. U tome joj se pridružio i predsjednik Udruge Tin Pongrac, ispričao koji su bili motivi osnivanja iste te na koji način funkcioniraju grupe podrške koje uspješno vodi već tri godine.

Radionica je zamišljena kao interaktivna pa su svi sudionici, koji su željeli, imali priliku podijeliti svoja iskustva, reći kako se oni nose sa stresnim situacijama u svome životu i što im je trenutno najveći problem. Kroz radionicu su mogli doći do saznanja što dobro rade, koje bi tehnike još mogli upotrijebiti kako bi si olakšali svakodnevne situacije te s vremenom povećali samopouzdanje i emocionalno se osnažili.
Po završetku iste, polaznici su komentirali kako su zadovoljni načinom na koji radionica funkcionira i kako im je 90 minuta jako brzo prošlo.
Ines Kovačić je izrazila zadovoljstvo odazivom i visokim stupnjem uvida koji polaznici imaju. Naglasila je koliko je važna prorada osjećaja i iskustva te emocionalna potpora i dodala kako vjeruje da će kroz sljedećih 9 mjeseci svi zajedno uspješno raditi kako bi olakšali teško razdoblje kroz koje roditelji prolaze.

Više o projektu, udruzi i edukativnim radionicama pronađite na https://ravnopravno-roditeljstvo.com/